İBB, kamusal alanlara ortak akılla işlev kazandırmak için Beşiktaş Meydan’ının simgelerinden kaykaycılarla bir araya geldi. Sporcular görüşlerini iletti, düşüncelerini paylaştı. Yıllardır kaykay ve paten meraklılarının buluşma noktasına dönüşen meydan, diğer gereksinimlerine ek olarak “Kayılabilir Kamusal Alanlar” yaklaşımıyla da ele alınarak yeniden tasarlanacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentin kamusal alanlarında nitelikli, katılımcı ve çağdaş tasarım uygulamalarını hayata geçirmek için farklı meydanlarda projeler yürütüyor. Mekansal proje elde üretme süreçlerinin; katılımcı, paylaşımcı ve şeffaflık içerisinde yürümesi için de konunun paydaşlarından görüş alan mekanizmaları devreye sokuyor. Bu yaklaşımın bir örneği de meydan projesi kapsamın kaykay sporuyla ilgilenenlerle bir araya gelinerek sergilendi. İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Yasin Çağatay Seçkin ile buluşma gerçekleştiren kaykaycılar, projeyi dinledi, kendi görüş ve önerilerini iletti.
“NESİLLER DEĞİŞİYOR AMA KULLANIM DEĞİŞMİYOR”
Beşiktaş Meydanı’nın 20-30 yıldır kaykaycıların ve patencilerin kullanım alanı olduğunu söyleyen Seçkin, “Nesiller değişiyor ama kullanım değişmiyor. Hem sosyal hem de fiziksel açıdan çok kıymetli bir aktivite. Biz de bunun farkındaydık” dedi.
Tasarımcılarla birlikte proje üzerinde çalıştıklarını kaydeden Seçkin, ortak kullanım alanı meydanların önemli bileşenlerinden kaykay ve paten sporuyla ilgilenenlerden görüş almak istediklerini belirtti. Seçkin, “Arkadaşlarımızla bir araya geldik. Görüşlerini aldık. Dünyadan beğendikleri örneklerden bahsettiler. Burada yaşadıkları deneyimleri anlattılar” ifadelerini kullandı.
“SÜREÇ ÇOK DEĞERLİ”
Beşiktaş Meydanı’na sadece kentten değil dünyadan da kaykaycıların geldiği aktaran sporcular, proje kapsamında görüşlerini ilettiklerini bildirdi. Güzel geri dönüşler aldıklarını ileten kaykaycılar, başlatılan süreci çok değerli bulduklarını sözlerine ekledi.